AKTUELNO

- Predsednik Vučić ne odustaje od pružene ruke i traženja suživota, zbog budućnosti svih nas - rekao je za NOVO JUTRO prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije.

- Posle svega možemo da konstatujemo da je poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji bila uspešna, i da je ona pokazala jedno novo lice Srbije. Srbije koja zastupa mir, koja se zalaže za prosperoitet i razvoj i toleranciju. Srbiju koja ne ostaje u prošlosti, nego gleda ka budućnosti - rekao je Miletić.

On je podsetio da su teme bile ekonomske, i istakao da misli da je predsednik poslao poruku tolerancije, pomirenja, poruku traženja kompromisa, i to je kako kaže, najveći utisak.

- Pokazano je da predsednik Vučić ne odustaje od pružene ruke i traženja suživota, zbog budućnosti svih nas. Teško je i zamisliti napredak svih nas ako se gledamo preko nišana. Ko bude shvatio da je budućnost u razvoju, taj ima šanse da zadrži stanovništvo. Svi drugi propadaju i nemaju perspektivu - rekao je Miletić.

Milan Lađević, glavni urednik dnevnog lista"Srpski telegraf", rekao je veruje da dobar deo Albanaca, takođe, želi normalan život, i kvalitetnije uslove za život.

Foto: TvPink Printscreen

- I tamo je društvo u poslednje vreme polarizovano. Ali, važnije je pitanje šta ćemo mi sami uraditi po pitanju Kosova. Vučić je rekao ljudima juče kakvo je stanje. Da nas je sve manje i manje, kao i da nam bez punih kolevki i bez dobre ekonomije nema opstanka. Zato rešenje mora da dođe što pre - rekao je Lađević.

On je rekao da Vučić nije dole otišao uoči izborne kampanje, on je morao da vadi kestenje iz vatre, i kako kaže, sada je situacija malo više okrenuta u našu korist.

- Na međunarodnoj zajednici je ogroman posao, da se prvo rešimo nasleđa pa onda da se nadamo i nekom napretku, ali svako mora da očisti prvo ispred svojih vrata, inače će uvek da budu neka huškanja i neki problemi - rekao je Dragan Vujičić, novinar dnevnog lista "Večernje novosti".

#Aleksandar Vučić

#Dejan Miletić

#Kosovo i Metohija

'